LandmarkGegeorefereerde afbeeldingen importeren

Locatie

Importeer afbeelding

Bestand > Importeer

Wanneer je een rasterafbeelding importeert, gebruikt Vectorworks automatisch het bijhorende world-bestand (met extensie .bpw, .jgw, .pgw, .tfw, .gfw of .wld) om de afbeelding te importeren als een gegeorefereerde afbeelding.

Bij ECW- , GeoTIFF- en JP2- (JPEG 2000) bestanden, die je eveneens kunt importeren om georeferenties toe te passen, wordt de georeferentie-informatie in het bestand zelf opgeslaan, in plaats van in een apart world-bestand.

Om een gegeorefereerde afbeelding te importeren:

Selecteer het commando en selecteer vervolgens het afbeeldingsbestand dat je wilt importeren.

Definieer in het dialoogvenster ‘Importeer afbeelding’ de georeferentie-instellingen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Georeferentie

Als de afbeelding geogerefereerde geometrie bevat, moet je het coördinatensysteem instellen. Zie Georeferenties aan een document toevoegen.

Gebruik coördinatensysteem document

De afbeelding wordt geïmporteerd en geprojecteerd volgens de georeferentie-instellingen van het Bestand

Gebruik coördinatensysteem afbeelding

De afbeelding wordt geïmporteerd met diens eigen georeferentie-instellingen. Vink hierbij ook de optie Gebruik identieke georeferentie-instellingen voor document aan.

Gebruik identieke georeferentie-instellingen voor document

Wanneer je zelf een verschillend coördinatensysteem opgeeft voor de import zorgt deze optie ervoor dat de georeferentie van het document wordt aangepast naar hetzelfde coördinatensysteem.

WorldFile eenheden

De voorgestelde eenheid voor importeren wordt weergegeven, gebaseerd op het huidige coördinatensystemen van het bestand en de document eenheden. Selecteer eventueel een ander coördinatenstelsel.

Gebruik het interne nulpunt als nulpunt voor de world file coördinaten

Wanneer geselecteerd, past de WorldFile coördinaten aan aan het interne nulpunt van het huidige bestand, waarbij de geïmporteerde afbeelding automatisch correct in referentie van het interne nulpunt geplaatst wordt

Als er een WorldFile aanwezig is voor de afbeelding, wordt de afbeelding automatisch geïmporteerd, vertaald en verschaald volgens de documenteenheden die je gekozen heeft in de opties. De huidige weergave verandert naar Zoom op objecten, zodat de geïmporteerde afbeelding zichtbaar is.

Hernoem het world-bestand of plaats het in een andere map om de afbeelding te importeren zonder het bijhorende world-bestand (dus zonder verschalen en vertalen).

Als de schaal na het importeren niet correct blijkt, kan het zijn dat de documenteenheden niet correct zijn ingesteld. Verander deze instelling en importeer het bestand nogmaals.

GIS en Georeferentie